A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Підліснівський ліцей Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Всесвітній день психічного здоров`я

Дата: 10.10.2023 22:01
Кількість переглядів: 16

 

День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Мета - звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями.

За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, в якій вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору.

Одним із важливих пріоритетів у діяльності Підліснівського ліцею залишається забезпечення психологічної стійкості всіх учасників освітнього процесу.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я у закладі освіти проведено тренінг для педагогів "Збереження та зміцнення психологічного здоров'я педагогів"; учні ліцею оформляли дерево вражень та побажань, промінчики очікування., відбулися «психологічні хвилинки» тощо . Подібні заходи допомагають здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на уроки, на плідну роботу, сприяють атмосфері емоційного відновлення, почуттю безпеки та психоемоційного комфорту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора