A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Підліснівський ліцей Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Сумщині - 85 років!

Дата: 10.01.2024 10:46
Кількість переглядів: 15

Сумщина сьогодні святкує День народження: 85 років з моменту створення

Сучасні адміністративні кордони Сумської області були створені 10 січня 1939 року. На той час це були частини інших областей: Чернігівської – на півночі, Полтавської – на заході й Харківської – на півдні.

У такий спосіб місто Суми повернуло собі статус адміністративного центру, яким воно було майже з самого початку існування до скасування козацького устрою на Слобожанщині в 1765 року.

Місто було полковим центром Сумського слобідського козацького полку – не лише військовою, а й територіально-адміністративною одиницею.

Тобто в єдині кордони об’єдналися давні козацькі землі. Суми й Охтирка були полковими містами Слобожанщини, а Глухів – взагалі столицею Гетьманщини.

У 85-ту річницю створення Сумської області хотілось би подякувати всім військовослужбовцям, хто захищає країну від ворога та батькам, які виховали справжніх патріотів. Побажати всім жителям нашого славетного краю миру, міцного здоров’я, невичерпної енергії та процвітання, щедрої та світлої долі, миру і злагоди, родинного щастя й достатку задля подальшого розвитку регіону і держави.

Нехай ювілей області єднає всіх жителів у прагненні зробити Сумщину квітучою, а Україну – сильною і заможною!

З Днем Народження, Сумщина! | Соціальне Телебачення Сумщини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора